Gadījumos, kad nav pieejama cepeškrāsns vai vienkārši negribas tērēt laiku karstai gatavošanai, biezpiena un banānu kūka ir fantastisks risinājums, kas neprasa cepšanu.
Šī deserta pamatā ir visiem labi zināmie cepumi, kas kalpo kā stingra bāze, savukārt pildījums sastāv no gaisīga biezpiena, skābā krējuma un saldiem banāniem. Tieši banāni ir tie, kas šim kulinārajam šedevram piešķir tik raksturīgo, bagātīgo aromātu un dabisko saldumu, radot perfektu garšu balansu. Šī kūka ir ideāls pierādījums tam, ka greznu un gardu desertu var pagatavot ar minimālu piepūli un vienkāršiem rīkiem.
Kas nepieciešams kūkas pagatavošanai?
Lai radītu šo krēmīgo kārumu, jums būs nepieciešami šādi produkti:
Cepumi: 400–500 g (ieteicams izvēlēties klasiskos kvadrātveida cepumus);
Biezpiens: 500 g (vislabāk izmantot smalkas konsistences produktu);
Piens: 150 ml (cepumu mērcēšanai, lai tie kļūtu mīksti);
Skābais krējums: 100 g;
Sviests: 100 g (pirms darba sākšanas to vajadzētu nedaudz paturēt istabas temperatūrā);
Cukurs: 120 g (var pielāgot pēc savas mīlestības pret saldumiem);
Banāni: 3 vidēja izmēra augļi;
Šokolāde: pēc izvēles, smalkai dekorēšanai.
Krēma sagatavošana un augļu apstrāde
Pirmais solis ir nevainojama krēma izveide. Bļodā apvienojiet biezpienu, cukuru, mīksto sviestu un skābo krējumu. Izmantojot blenderi, visas sastāvdaļas sakuļ, līdz masa kļūst pilnīgi gluda, spīdīga un viendabīga – bez biezpiena kunkulīšiem. Iegūto masu ieteicams vizuāli sadalīt trīs vienādās daļās, lai kūkas slāņi būtu vienmērīgi. Banānus nomizojiet un sagrieziet vienādos, glītos aplīšos.
Kūkas formēšana pa kārtām
Pirms sākat darbu ar slāņiem, atlieciet četrus cepumus un nelielu gabaliņu šokolādes malā. Tos nepieciešams sasmalcināt smalkās drupatās, lai kūkas noslēgumā izveidotu dekoratīvu apdari. Pārējos cepumus sadaliet divās daļās.
Sagatavojiet lēzenu šķīvi vai formu (ja lietojat formu ar noņemamām malām, tas atvieglos servēšanu). Katru cepumu uz sekundi iemērciet pienā un kārtojiet pirmo pamatni. Uz šīs kārtas uzklājiet pirmo biezpiena krēma daļu un virsū izvietojiet banānu šķēlītes. Pēc tam atkārtojiet šo secību tādā pašā kārtībā, veidojot otro stāvu.
Noslēdzošais posms un dekorēšana
Pašai pēdējai kūkas kārtai ir jābūt biezpiena krēmam. Pārklājiet ar to visu virspusi un rūpīgi izlīdziniet. Pēc tam kūku bagātīgi pārkaisa ar sagatavotajām cepumu un šokolādes drupatām. Kad vizuālais noformējums ir gatavs, kūka jānoliek mierā – ievietojiet to ledusskapī uz vismaz 2–3 stundām. Šis laiks ir nepieciešams, lai cepumi pilnībā uzsūktu mitrumu, kļūtu mīksti un radītu vienotu, kūstošu konsistenci.
Praktiski ieteikumi variācijām
Atcerieties, ka šī recepte ir ļoti pateicīga eksperimentiem. Pienu un skābo krējumu varat izvēlēties ar jebkādu tauku saturu – ja vēlaties vieglāku desertu, ņemiet liesākus produktus, savukārt sātīgākam rezultātam noderēs pilnpiena produkti.
Šis ir patiešām lielisks deserts, kuru var uzburt arī bez cepeškrāsns palīdzības. Biezpiena masa sanāk ļoti krēmīga, bet banāni nodrošina dabisku saldumu. Ja esat gatavi drosmīgākiem kulināriem eksperimentiem, banānus varat droši aizstāt ar citiem augļiem, piemēram, konservētiem ananāsiem vai sulīgiem persikiem. Lai jums izdodas un labi garšo!












